kolmapäev, 10. detsember 2008

Virtuaalsete praktikakogukondade nõupidamine

10. dets 2008
Päevakavas:
  • Mart Laanpere räägib kogukondade filosoofiast ja tulevikust Koolielu arendaja pilgu läbi.
  • Kogukondade esindajad teevad ülevaate kogukonna loomisest, muredest ja rõõmudest ning tulevikuplaanidest (10 min/kogukond).
  • Janek Leppnurm annab soovitusi veebikodu loomiseks ja ülalpidamiseks.
  • Tiigrihüppe esindajad räägivad tulevikuplaanidest.
Tiigrihüppe kodulehelt:
Kolmapäeval, 10. detsembril toimus Tallinnas õpetajate virtuaalsete praktikakogukondade koosolek, kus jagati kogemusi ja kavandati edaspidist tegevust. Kohal olid pea kõikide Tiigrihüppe SA toetatavate kogukondade esindajad, Koolielu portaali arendajad ja toimetajad.
Tiigrihüppe Sihtasutus on virtuaalsete praktikakogukondade tegevust toetanud juba mitu aastat. Tänaseks on käivitunud juba kaheksa kogukonna tegevus. Aktiivsemad neist on klassiõpetajate kogukond, saksa keele õpetajate kogukond, vene õpetajate kogukond, matemaatikaõpetajate kogukond ja rootsi keele õpetajate kogukond. Hoogu võtavad kunstiõpetajad, käsitöö õpetajad ja animatsioonihuvilised õpetajad. Kui siiani oli virtuaalsete praktikakogukondade toetamine olnud sihtasutuse eraldiseisev projekt, siis uuest aastast alates seotakse kogukondade tegevus enam Koolielu portaaliga, kuhu on koondatud oluline osa õpetajatele vajalikust informatsioonist.
Kogukondade juhtide kokkuvõtete põhjal on õpetajate huvi veebipõhise koostöö vastu suur ja see kasvab iga aastaga. Oluline roll on siin kogukondade kuraatoritel, kes vajalikku informatsiooni koguvad ja levitavad ning kogukonna veebilehti toimetavad. Reeglina on kuraatoriteks aktiivsed tegevõpetajad, kellel on huvi infotehnoloogia ja kaasaegsete õppemeetodite vastu ning kes tahavad oma kogemusi teistega jagada. Need õpetajad väärivad kahtlemata suurt tunnustust! 
Osa pilte on võetud siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar