kolmapäev, 23. aprill 2008

Puutetahvlikoolitus Ristiku põhikooli õpetajatele

Koolitasin kahel teisipäeval, 15. ja 22. aprillil, oma kooli ehk Ristiku põhikooli õpetajaid koolitustesarjas "Puutetundliku tahvli kasutamine ainetunnis". Osalesid peamiselt emakeele ja esteetika ainekomisjoni liikmed, aga ka muude ainete õpetajad.

Andsin päris arvukale kuulajaskonnale (21 inimest!) kõigepealt ülevaate puutetahvli võimalustest üldse ja hulgaliselt näiteid ning suhteliselt põhjaliku koolituse koos praktilise tegevusega. Igaüks sai kaasa ka mahuka jaotmaterjali.
Minu eesmärk oli anda ülevaade puutetahvli võimalustest ja oma kogemustest, jagada näpunäiteid, kuidas saaks seda tarkvara kasutada ka nt ilma tahvlita või rühmaõppes, ning julgustada kohe kõige lihtsamaid asju tundides järele proovima.
Pärast sai teha ka midagi praktilist, esialgu ikka lihtsamaid, kohe kasutatavaid asju. Kõik osalesid innukalt, eriti tublid olid muusikaõpetaja ja tööõpetuse õpetajad.
eFormularis täidetud tagasiside põhjal jäid õpetajad koolitusega hästi rahule ja osa soovis ennast veel täiendada. Oli ka suur hulk neid, kes arvasid, et hakkavad SMART-tarkvara ja/või puutetahvlit varsti kasutama, kuigi see nõuab suurt eeltööd. Aga kui materjal on kord juba valmis, siis on seda hea ja lihtne kasutada.
Puutetahvel on suurepärane vahend, et tunde mitmekesistada ja hariduslike erivajadustega õpilastele ainet paremini selgitada.
Veidike abistavat materjali on aadressil http://ristikupuutetahvel.wikispaces.com/
ja esitlusmaterjalid on üleval aadressil http://www.slideshare.net/pirta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar