laupäev, 17. mai 2008

Tiigrihüpe uuris, kuidas me oma koolis IKTd õpetame ja oskame

2008. aasta veebruaris vastas Ristiku Põhikool Tiigrihüppe uuringu "IKT õpetamine läbiva teemana" küsimustikule. Pärast andmete analüüsi valiti välja IKT kui läbiva teema õpetamisel eriti edukad koolid ning uuringu II etapis taheti teha intervjuusid õpetajate ja õpilastega, et täpsustada, kuidas nad IKTd õptavad ning milliseid pädevusi oluliseks peavad.
Meie kool osutus üheks kooliks, kus sooviti uuringu teist etappi läbi viia. Nii oligi 14. mail Tiigrihüppe SA "IKT kui läbivate teemade õpetamise" uuringu meeskond neli tundi meid intervjueerimas.
Uuringusse sooviti kaasata kooli IT õpetaja, infojuht, kolm aineõpetajat, kes esindavad edukat IKT kasutamist ainetundides (soovitavalt humanitaar, reaal- ja loovained või algklasside õpetajad) või kes on ise koostanud õppematerjale IKT õpetamiseks oma ainetundides, ning kuni viis õpilast, kes kasutavad aktiivselt arvutit.
Intervjuu andsid õppealajuhataja Kairit Seenmaa, infojuht Raul Pavelson, IT õpetaja Jürgo Nooni, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Piret Joalaid, matemaatikaõpetaja Irja Rebane ja algklassiõpetaja Eve Reisalu ning neli õpilast seitsmendatest-kaheksandatest klassidest.
Küsiti arvuti- ja aineklasside riist- ja tarkvara, listide ja foorumite rakendamise, koolituste, aineõpetajate riist- ja tarkvarakasutuse, digitaalsete õppevahendite loomise, teenuste kasutamise, õpilaste arvutioskuse ja palju muu kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar