neljapäev, 27. august 2009

Kooli asjus sotid selgemad

Sain täna enam-vähem teada, mis mind sel õppeaastal koolis ootab.
Jätkan eelmise aasta kaheksandikega tänavu üheksandas klassis, saan ühe uue, 5. klassi (oleksin tahtnud ka paralleeli, hea koos õpetada, aga paraku ei saadud anda) ja ilmselt kaks 5. rühma, neist ühes üks õpilaane, aga iseäranis raske juhtum (sestap ongi üksi rühmas). See teeb kokku 21 tundi, seega alla täiskoormuse. Mõnes mõttes päris hea.
Kui veab, siis saan kapi ka, kuhu asju panna, praegu on mu pahn õppejuhataja kabineti kapis, ent see pole eriti mugav.
Selle peale aga, et registreerusin Tartu ülikooli tasuta kursustele, ei vaadata vist eriti hea pilguga. Mitte et tasuta, vaid et tahan õppida ja see juhtub ka mõnel koolipäeval.
Mind kutsuti laulma: esitame nn laulvate õpetajatega 1. sept kahel aktusel laulu, mis ütleb, et pole kusagile põgeneda paganama pedagoogi eest. Sel kevadel lõpetanute klassijuhatajad esinesid sellega juunis lõpuaktusel.

3 kommentaari:

  1. Mis koolitused need tasuta on?
    Kummaline ongi vahel see, et ennast pidevalt arendav õpetaja pole mõnes kohas eriti popp...miks küll? Kas kolleegide hirm, et äkki saab parem kui meie. Või süümepiinad, et peaks ka...
    Samas ei kujuta ise küll ette, et peaks ainult omapõhitöö ära tegema ja ongi kõik, ei mingit õppimist. Ei oskaks kuidagi olla.
    Mõnusat nädalalõppu enne kiiret aega!

    VastaKustuta
  2. Tuttav lugu, et viltu vaadatakse...Üks tuttav õpetaja lahkuski koolist, kuna vaadati kohe õige viltu: jälle lähed koolitusele, jälle koolitad teisi jne. Kusjuures inimesel on metoodiku kvalifikatsioon, ta on andnud välja mitmeid tööraamatuid jne, jne. Sama on vanempedagoogide peale viltu vaatamisega: mille poolest sa ikka parem oled, kui teised. Lihtsalt üks palgafondi raiskaja...

    VastaKustuta
  3. Tasuta on terve hulk kursusi eesti keele ja kirjanduse õpetajatele. Raha tuleb Euroopa Sotsiaalfondist.
    Kolleegid isegi nii väga viltu ei vaata, pigem imestavad, kuidas ma jõuan. Õppimisele ei vaata eriti hästi juhtkond. Kõige kõrgema esimene reaktsioon on: milleks sulle seda vaja? sul pole seda ju vaja? Sellest ei saa ma hästi aru. Kui keegi ei taha ise areneda, siis on see tema probleem, aga kui püütakse takistada minu enesetäiendamist, siis on see pahasti.
    Ma ei kujuta ka ette, et ma kuskil midagi õppimas ei käi.
    Kolleegide kadedus on õigupoolest täiesti mõistmatu asi: kes keelab neil ennast arendada-täiendada? Kes tahab, leiab alati aega ja võimalusi.

    VastaKustuta