pühapäev, 30. august 2009

Palju ilusaid inimesi ja muusikat

Koorilaul on mõnus, rikastav hobi.
Möödunud nädalal vanades piltides sobrades sattus näppu hulgaliselt huvitavaid fotosid Nooruse kooris laulmise ajast. Kui palju ilusaid inimesi ja vahvaid tegevusi!
Telekast laulupeo kontserdi kordust vaadates võisin tõdeda, et olen paljude praeguste dirigentidega kunagi koos laulnud (nt Hirvo Surva, Mikk Üleoja, Raul Talmar, Erki Pehk, Lauri Sirp, Elo Forsel. Kaie Tanner, Anne Kann) või nende käe all laulnud (nt Merike Toro, Ene Üleoja, Raul Talmar).
Aegade jooksul on olnud ka palju ilusat muusikat. Kaheksakümnendate aastate alguses laulsime näiteks Eino Tambergi oratooriumit "Amores". Küll see on ilus! Pühapäeva hommikul otsisin LP välja ja kuulasin kohe naudinguga. Hea pehme tugitool ju nüüd ka.
Nüüd võttis Nooruse koor selle teose jälle ette. Novembris on Nooruse 50. sünnipäev ja see oratoorium tuleb jälle ettekandele, Pärnus ja Tallinnas. Eelmine kord olid solistid Sirje Puura, Leili Tammel, Ivo Kuusk ja Väino Puura, dirigent Peeter Lilje, nüüd on lubanud laulda Angelika Mikk, Helen Lokuta, Oliver Kuusik (?) ja üks läks meelest ning dirigeerida Risto Joost.
Küll on hea jälle kooris laulda! Mõnus seltskond ja kvaliteetne muusikategemine. Lihtsalt nauding!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar